Personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter

När du använder tavlero.se behandlar vi dina personuppgifter. Vi värnar om att behandla dina personuppgifter på ett säkert sätt. Tavlero följer alla lagar och regler för personuppgiftsskydd. Genom att godkänna policyn på Sajten i samband med köp eller lämnande av uppgifter så samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med nedan. Tavlero AB, (“Tavlero”/”vi”), 559286-7302 Räntmästaregatan 13b, 416 58 Göteborg är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter. Här nedan meddelar vi dig vilka personuppgifter vi samlar in, hur de behandlas samt informerar dig om dina rättigheter i samband med behandling av personuppgifter.

I följande text hänvisar orden “vi” och “oss” alltid till Tavlero AB.

Syftet med och vår utgångspunkt för behandlingen av dina personuppgifter är att förbättra våra tjänster och – om du gör en beställning via vår hemsida – att uppfylla det avtal vi ingår med dig (se GDPR, art. 6, punkt 1 (b)). Dessutom måste vi spara viss information för bokföringsändamål, avgiftshantering och eventuell garanti- eller returhantering (se GDPR, art. 6, punkt 1 (c)). Som vi förklarar nedan behandlar vi också uppgifterna med utgångspunkt i ditt samtycke till GDPR, art. 6, punkt 1 (a).

Vilka personuppgifter samlas in och behandlas?

De personuppgifter som vi samlar in kan delas upp i två kategorier:

  1. Information som du ger oss
  2. Information som vi tar emot när du använder våra tjänster

A. Information som du ger oss

Om du väljer att handla hos oss samlar vi in och sparar den information du ger oss. Det omfattar:

  • Ditt namn
  • Din e-postadress, som vi använder för att skicka dig information om din beställning eller andra kundärenden
  • Ditt telefonnummer, som vi använder för att ringa dig angående din beställning eller andra kundärenden
  • Din adress, som vi skickar dina beställningar till
  • Ditt födelsedatum (valfritt)

Det är frivilligt att lämna ut ovanstående uppgifter, men de är samtidigt nödvändiga för att du ska kunna använda eller beställa från hemsidaen. Det betyder att du måste ange de här uppgifterna om du vill handla hos oss.

När du handlar på tavlero.se samlar vi in och sparar ditt namn, din adress, e-postadress och ditt mobilnummer. Vi behöver de här uppgifterna för att kunna skicka varorna till dig och kontakta dig om det uppstår frågor i samband med beställningen. Vi måste också spara denna information för bokföringsändamål, avgiftshantering och eventuell garanti- eller returhantering. Historiken raderas så snart syftet med behandlingen har uppfyllts. Av säkerhetsskäl sparar vi också IP-adresserna som används vid beställningar.

Vi sparar inte kreditkortsnummer internt, utan de sparas istället av vår betalningspartner, Klarna. Det gör vi för att garantera en effektiv hantering av eventuella problem i samband med avgifter, upphävning av reservationer och kreditering.

Om du kontaktar vår kundtjänst eller kontaktar oss avseende andra frågor samlar vi in den information som du ger till oss i samband med kontakten. Det omfattar:

  • Ditt namn
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Beställningsnummer

Informationen som du ger ifrån dig vill vi kunna använda i våra interna testrutiner för våra IT – system. Detta är tester som vi utför för att kunna säkerställa att våra system fungerar och att de har den säkerhetsnivå som krävs.

B. Information som vi tar emot när du använder våra tjänster

När du använder vår hemsida samlar vi in och sparar loggdata i samband med ändringar som görs av din kundprofil (t.ex. ändringar av din adress eller ditt telefonnummer), samt loggdata kopplade till kategorier och produkter som du klickar på eller söker efter. Det gör vi för att kunna spåra relevanta ändringar och lära oss om kundernas intressen, för att på så sätt förbättra vårt produktutbud och våra erbjudanden. Uppgifterna används också för att vi ska kunna visa dig liknande produkter eller skicka dig liknande erbjudanden (om du uttryckligen har bett oss att göra det). Uppgifterna används också för att generera trafikstatistik för bl.a. kapacitetsplanering.

Liksom många andra leverantörer av elektroniska tjänster använder vi “cookies” och liknande tekniker för att samla in information om din aktivitet, webbläsare och enhet. Klicka här om du vill veta mer.

Kontroll över dina uppgifter

Med följande verktyg kan du behålla kontrollen över dina personuppgifter:

Åtkomst till (visning av) personuppgifter och uppdateringar.Om du vill komma åt dina uppgifter eller behöver din information så kan du komma åt uppgifterna genom att skapa ett kundärende på “kontakta oss”. Vår kundtjänst ska då ge dig åtkomst till de personuppgifter som finns sparade i din profil, och skicka dem till dig via e-post när uppgifterna är tillgängliga för dig.

Återkallande av samtycke. Om du senare ändrar dig angående vår möjlighet att samla in uppgifter om dig från vissa källor som du tidigare har godkänt, kan du helt enkelt återkalla ditt samtycke genom att skicka ett kundärende via e-post till kundtjänst, så ändrar vi detta. Om du gör det är du införstådd med att vissa tjänster kanske inte fungerar som de ska.

Tredje part och databehandlare

Vi säljer inte vidare dina personuppgifter till tredje part, men vi vidarebefordrar  information som adress, namn och telefon nummer till tredje part. Tredje part får endast visa data om det är nödvändigt för att de ska kunna utföra sina specifika tjänster till oss, så att vi i vår tur kan tillhandahålla dig våra tjänster. Relevanta uppgifter som måste samlas in för att genomföra köpet kommer att delas med våra betalnings- och transportpartner.

Databehandlare är andra parter som vi anlitar för att behandla personuppgifter. Vi ingår stränga avtal med dem för att upprätthålla datasäkerheten i sådana fall.

Cookies

Vi på Tavlero.se  använder cookies för att analysera trender, spåra användares rörelsemönster, administrera sajten och samlar demografisk information om våra användare i som helhet.

En del av de cookies vi använder på vår sida är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera, medan andra syftar till att förbättra och anpassa din användarupplevelse. Lägg märket till att du när som helst kan ändra inställningar avseende användningen av cookies samt radera tidigare placerade cookies genom inställningarna i din webbläsare. Om du blockerar eller begränsar användningen av cookies kan dock webbplatsens användbarhet komma att försämras. Cookies är textfiler som innehåller information som överförs till din dators hårddisk eller webbläsare. Cookies hjälper oss att förbättra webbplatsen och hjälper oss att ge en bättre service. Webbplatsen använder olika typer av cookies. En del cookies placeras ut av tredjepartstjänster som visas på våra sidor.

Samtycket du ger gäller för följande domäner: www.tavlero.se www.tavlero.com

Klagomål

Du får givetvis kontakta oss om du har några frågor eller funderingar när det gäller vårt sätt att behandla dina personuppgifter. Om du anser att vårt sätt att behandla personuppgifter strider mot dessa regler eller några sekretess- eller personuppgiftslagar (GDPR) kan du också klaga till Datainspektionen. Information om hur du kontaktar inspektionen hittar du på Datainspektionens hemsida: www.datainspektionen.se.

Ändringar

Då och då kan det hända att vi behöver ändra vår information om hur vi behandlar personuppgifter, t.ex. vid ändringar på vår hemsida eller av våra tjänster, eller om det blir gjort ändringar av lagar och regler i samband med behandling av personuppgifter. Om denna information ändras kommer vi att meddela dig, förutsett att vi har dina kontaktuppgifter. Annars kan du alltid lätt komma åt den aktuella informationen på vår hemsida.